Tudtad-e?

Kedves Nézőink, “Haszontalan tények” rovatunk 439. része következik.

bemondok

Kezdésnek egy kis dicsekvés: Talán elsőre fel sem tűnik, de az RszMail elég sok — főleg EU-s — ország rendszámformátumát tudja kezelni (nézd csak meg az országjel legördülő listáját). Amikor a különböző formátumokat egységesen kezelő programrészletet írtam, akkor bukkantam rá a következő — igencsak haszontalan — tényre, amit most megosztok Veletek:

frog

Azaz minden más (régiókódos vagy régiókód nélküli) országban oda tudtak figyelni rá, hogy elég legyen egymás után leírni az alfanumerikus karaktereket az azonosításhoz (pl. egy magyar ABC123 vagy egy osztrák W1234AB egyértelmű szóközök és kötőjelek nélkül is), egyedül a precíz germánoknál nem. 🙂

Tehát egyedül náluk nem lehet tudni, hogy az RSZM01 karaktersorozat a regensburgi szad Szelíd Motorosok támogatójáé vagy a remscheidi Zöld Manóé-e. Simán találkozhatnának az Autobahnon, valahogy így:

rszm01
Azért mekkora szerencse, hogy nem illusztrációk készítésével keresem a kenyerem…

Ennyi volt ez a poszt, nem kell belőle tanulságot levonni, és igen, I’m fun at parties. Annyit tudok felhozni a mentségemre, hogy ha nem kellett volna külön dolgoznom a német rendszer miatt, akkor valószínűleg bennem sem merült volna fel, hogy ilyen dolgokról elmélkedjek.*

belyeg128U.i.: Egyébként nagyon durva, hogy mennyi és milyen információt lehet találni neten a rendszámokról, bizonyos arcok nagyon komolyan veszik ezt a dolgot… o.O Respekt!

*: Na jó, de, felmerült… 🙂


Hogy mit honnan:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .