Kitekintés

Régóta terveztem, hogy írok egy bejegyzést más, az RszMail-hez hasonló, autósok elérhetőségét célzó projektekről, lehetőségekről. Hiszen természetesen nem én találtam fel a spanyolviaszt, előttem is biztosan sokan gondoltak rá, hogy célszerű lehet üzenni az autósoknak — az én látókörömbe eddig két megoldás került be.

"Rossz helyen parkolsz, de maradj ott!"
Kerékbilincs, avagy “Rossz helyen parkolsz, de maradj ott!”

Az első szolgáltatást maga a Nemzeti Közlekedési Hatóság nyújtja: kérhetjük a telefonszámunk vagy e-mail címünk bevitelét az adatbázisukba (forgalmi engedély kiállításakor ingyenesen, egyébként 2300 Ft-ért).

good_guy_greg2
Good Guy NKH

Ha ezután egy szabálytalan parkolást a közterület-felügyelők kerékbilinccsel vagy elszállítással jutalmaznának, előtte értesítik a tulajdonost, aki negyed órán belül a helyszínre érkezve elkerülheti az intézkedést (és csak a parkolási bírságot kell megfizetnie). Ezt a lehetőséget már több nagy autós újság is megénekelte (Totalcar, Vezess), illetve új forgalmi kiadásánál az okmányirodában is felhívják rá a figyelmet (személyes tapasztalat). Szerintem érdemes élni vele.

wltEgy egészen más — vélt vagy valós — piaci résre repült rá egy román csapat, a We.Love.Traffic. A bemutatkozó videójuk alapján már majdnem leírtam, hogy randiappot fejlesztettek, de a Google Playen elérhető infók szerint nem (csak) ez volt a céljuk. 🙂 Van egy pár közös elem az RszMail és a We.Love.Traffic ötletlistáján (forgalmat akadályozó autó odébbküldése, másik autós figyelmeztetése), de ők főként az appon belüli chatelésre helyezték a hangsúlyt, míg az RszMail az egyszeri üzenetküldésre és a privát adatok védelmére. Mindenesetre adtak egy ötletet, ami lehet, hogy a következő Valentin-napra bekerül az üzenetsablonok közé:

Tetszik az autód, randizunk? 🙂

pool
Mi nagyon titokzatos népek vagyunk ám!

Egy megbízható informátorom szerint egy budai sufni félhomályában készülődik egy harmadik, RszMail-hez nagyon hasonló alkalmazás is, de arról még nem írhatok semmit. Remélem, hogy ha megjelenik, nem konkurenciát, hanem partnert fog jelenteni az én megoldásomnak — de erről majd később. 🙂

Az autósok sokan vannak (a KSH szerint 2015 végén majd’ négymillió járműnek volt magyar rendszáma), ennek tükrében pedig furcsa, hogy nem jelent meg még az RszMail-hez hasonló hazai applikáció. Ez persze az én malmomra hajtja a vizet, szóval nem panaszkodom. 🙂

Mindenesetre, ha ismertek más, idevágó alkalmazást, kérlek, osszátok meg velem kommentben vagy e-mailben!

belyeg128

Disclaimer az üzenetsablon ötletéhez: Mi itt az RszMail-nél mélyen elítéljük az aranyásást. De egy autó nem csak az árával keltheti fel a környezete figyelmét (sőt!), szóval lehet létjogosultsága a sablonnak… 🙂


Hogy mit honnan:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .