Hol vagyunk?

Rövid pihenő után itt az új Égvemaradt.hu-s kezdeményezés: mutassuk meg egymásnak, merre találkozhatunk! Akár matricás az autód, akár inkognitóban vagy tag*, kérlek, töltsd ki ezt a nyúlfarknyi kérdőívet, írd meg, hogy általában merrefelé bukkan fel a rendszámod!

Ha valamiért ide nem töltődött volna be a kérdőív, akkor megtalálod itt: https://goo.gl/forms/m7js83Lywj2Ki73O2, ha pedig inkább a bejelentkezés után elérhető Műszerfalat részesíted előnyben, akkor keresd az “Egyéb adatok” → “Előfordulási helyek” mezőt! Itt egyébként később is naprakészen tarthatod a megadott helyeket.

Használhatsz pontos címet, utcát, kerületet, várost – a lényeg, hogy fogalmunk legyen a térbeli eloszlásunkról. Amikor elég adat összegyűlik, készítek belőle egy “hőtérképet”, és feltöltöm ebbe a posztba. Ha kéred, még értesítelek is róla. 🙂

A terv az, hogy a térkép megmutatja az adott terület “felhasználósűrűségét”, azaz áttételesen azt, hogy egy bizonyos helyen mekkora az esélye annak, hogy az utcán járkálva/autózva véletlenül találkozol majd egy Égvemaradt.hu-taggal. Valahogy így fog kinézni:

Heatmap
Példa hőtérkép a Google oldaláról

Kifejezetten hasznos, ha nem csak egy, hanem több környéket adsz meg, például az otthonit és a munkahelyit. Mivel – bár eltérő időpontban, de – a rendszámod mindkét helyen megtalálható, a térkép így jobban fogja tükrözni a valóságot.

Egyelőre csak érdekességképpen szeretném térképre dobni az elhelyezkedéseket, hátha mást is érdekel annyira, mint engem. 🙂 Megígérem, hogy az adatokat nem adom tovább senkinek, csak összesítem őket, és megrajzolom belőlük a térképet, tehát egészen biztos, hogy ez alapján nem lesz lenyomozható egyetlen autó sem.

UPDATE: És íme a térkép az eddig beérkezett adatok alapján!

 

Kitöltésre fel, egymásba botlani menő! 🙂

*: Maradt még néhány matricám, kérsz? 🙂 Ha igen, írj ide, kommentben, vagy az info@egvemaradt.hu címre!

Lenin a sarokban
Pst, hey, kid!

Hogy mit honnan:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .